Társadalmi szerepvállalás - tevékenységeink az elmúlt évekre visszamenőleg

Társadalmi szerepvállalás

Albert Einstein egyszer azt mondta: "a világ, amit teremtettünk, a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül."

A CEWE elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás mellett, azaz a hátrányos helyzetűek és rászorulók megsegítése, környezetünk védelme, munkatársaink egészségesebb élethez való hozzásegítése iránt. Abban bízunk, hogy felelős vállalatként nem csupán közreműködünk egy-egy jó ügy érdekében, hanem példát mutatunk, hozzájárulunk a közösség véleményformáláshoz is.

2018

3 000 000 Forint támogatás 2018-ban az SOS Gyermekfalvaknak

SOS gyermekfalvak támogatás

Idén már 4. éve támogathattuk az SOS Gyermekfalvakban élő gyermekeket, hazánkban 3 millió, cégcsoport szinten összesen 250 000 Euró értékben. Az összeg jelentős része nemzetközi, például afrikai (Ghána, Niger, Nigéria) jótékonysági, illetve kríziskezelő programokban testesül meg, Magyarországon a gyermekek lovasterápiás és olaszországi üdülésének megvalósulásához tehettünk hozzá. A támogatás azonban nem ért véget idénre! A cég „CEWE PHOTO AWARD” elnevezésű összeurópai fotópályázatának minden felöltött fotója után 10 Eurocentet adományoz az SOS Gyermekfalvaknak!

Megnézem

Adományozz egészséget! Adj vért!

Adományozz egészséget! Adj vért!

2018-ban a Véradók Világnapján nem csak fényképes emlékekre váltható kuponokat adtunk a véradáson megjelent önkénteseknek, de - immáron hagyományosan- kollégáink lelkes csapata vérével is állást foglalt a jó ügy érdekében.

2017

Klímasemleges CEWE Fotóvilág

Klímasemleges videó

A videóból kiderül, hogy milyen programok támogatásával tudjuk termékeinket klímasemlegesen előállítani, hiszen a CEWE FOTÓKÖNYV mellett minden CEWE termék klímasemleges!

Megnézem

Közös kirándulás a Pető Intézet növendékeivel

Pető Intézet

Az 5. közös programunkra készültünk idén kedvenc „Petős csoportunkkal” – a Budakeszi Vadasparkban töltöttünk egy mosolygó, feledhetetlen napot, amelybe a közelgő ballagás szomorúbb, búcsú hangulatú szálakat is vegyített.

Megnézem

Heim Pál fotópályázat – díjak felajánlása

Heim Pál Gyermekkórház

A gyermekkórház idén másodszor hirdette meg a több kategóriát felölelő fotópályázatát, így egyértelmű volt, hogy ismét támogatást nyújtunk, és 10 000 Ft értékű CEWE utalványokat ajánlunk fel a nyertesek számára. A kórház gyermeknapi rendezvénye kedves apropója volt a díjátadónak.

Megnézem

Szoptatni trendi – Kiállítás a szoptatás támogatásának népszerűsítéséért

Kiállítás a szoptatás támogatásának népszerűsítéséért

A Dana Stúdió és Szülőklub, és a Kelenföld Montázs Központ, Montázs Art Café szervezésében május 18. és június 2. között került sor a „4.2 – a szoptatás kapcsolat a világ minden pontján” című kiállításra, a „Szoptatni trendi – Kampány az egészségesebb nemzedékért ” projekt keretében. Cégünk a kiállított vászonfotók és fotók gyártásával támogatta a kiállítást.

Megnézem

2016

SOS Gyermekfalvak Magyarország - 1 óra a gyerekekért!

SOS Gyermekfalvak Magyarország

Hamarosan itt az óraátállítás, így mindannyian 1 órányi időt kapunk ajándékba. Ajándékozzuk ezt az megspórolt órát a szülők nélkül élő gyerekek számára! Az alábbi "Megnézem" linkre kattintva megtudhatja, hogyan segíthet az SOS Gyermekfalvak lakóinak.

Megnézem

Újabb feledhetetlen élmény a Pető Intézetben

Pető Intézet

Nem először jártunk a Pető Intézetben, de még mindig, sőt, egyre inkább megérint minket. A gyerekek szeretete, nyitottsága, nehéz helyzetük ellenére is vidámságuk, kedvességük példát állít elénk. A CEWE támogatásával és dolgozói önkéntes munkájával idén tavasszal a kerti játékokat, padokat újítottuk fel, a gyerekekkel közösen ültettünk a korábban elkészített megemelt, kerekesszékkel is elérhető ágyásokba, sőt, tűzrakó hely is épült, amelyet rögtön fel is avattunk egy vidám pillecukor sütögetés keretében. Biztos, hogy még visszatérünk!

Megnézem

Fitten a jótékony Focitornán

dm Focitorna

A CEWE futballcsapata másodszor vett részt a dm jótékonysági focitornáján, amely a nevezési díjakból összegyűlt összeget a koraszülött-mentésben úttörő szerepet vállaló Peter Cerny Alapítványhoz juttatta el. Örülünk, hogy hozzájárulhattunk a karitatív célra fordított 3 millió forinthoz, egyúttal fel is avathattuk a CEWE új Best in Fit névre hallgató programját, amely ezentúl összefogja a cégünknél zajló sportos és aktív, a fizikai és mentális egészségmegőrzést szolgáló tevékenységeket.

Megnézem

Pillanatok – a világ az SOS fiatalok lencséjén át

SOS Gyermekfalu

Egészen különleges és egyedi képeket tekinthettek meg május 28-án a látogatók a kecskeméti SOS Gyermekfalu közösségi házában rendezett „Pillanatok – a világ az SOS fiatalok lencséjén át” című kiállításon. A tárlat méltó lezárása volt a CEWE Magyarország segítségével megvalósuló, mintegy egy éves tehetségtámogató fotós oktatási programnak, amely céljául tűzte ki, hogy a résztvevő fiatalok érdeklődését felkeltse a fényképezés, akár mint hivatás iránt is. Az alkotók Ujvári Sándor mentorálásával ismerkedtek meg a fotózás mesterfogásaival, a képek egész nyáron megtekinthetők a kiállításon.

Megnézem

A CEWE is beszállt az Adok-Kapokba

Adok Kapok napok

Véget ért hazánk egyik legnagyobb ruhagyűjtő akciója, amelyhez mi is csatlakoztunk! A CEWE dolgozók és vásárlók között meghirdetett akció nyomán számtalan „Adok-Kapok” gyűjtődobozt töltöttünk meg a krízishelyzetben levő családok számára adományozott ruhaneműkkel és játékokkal!

Megnézem

V. Zempléni Gyermekhorgász Verseny

CEWE FOTÓKÖNYV nyereménykupon - gyermekhorgász verseny

A szponzorok jóvoltából minden résztvevő kapott ajándékot. "A horgászpalánták végig kitartó, lelkes csapata a nyereményesővel, amely nem jöhetett volna létre a CEWE nagylelkű ajándékai nélkül!"


Pécs-Gyárvárosi Római Katolikus plébánia - farsangi tombola

Pécsi Gyárvásroi Római Katolikus plébánia - farsangi tombola

CEWE FOTÓKÖNYV kupon nyeremény felajánlása

Megnézem

Támogattuk a ritka betegségben szenvedő gyerekeket

Ritka Betegségek Világnapja - JátékTér

Idén már 5. alkalommal támogattuk a Ritka Betegségek Világnapjának JátékTér programját! Az idén a Vajdahunyad Várában megtartott rendezvényen összegyűlt, ritka betegségben szenvedő, ezért gyakran a gyógyításban, kezelésben is sokszor hiányt szenvedő 350 gyermeknek mintegy 590 ezer forint értékben ajánlottunk fel adományokat.

Megnézem

Arany Fokozat a CEWE-nek

SOS Gyermekfalu

A CEWE Magyarország a hazai SOS Gyermekfalvak Arany Fokozatú támogatójává vált 2015-ben nyújtott 3 millió forintos támogatásával. A pénzösszegből többe között egy fotós tehetséggondozó program indult el a kecskeméti SOS Gyermekfaluban, hiszen minden gyermeknek, fiatalnak joga van az önkifejezéshez. Ennek pedig egyik legjobb, modern eszköze lehet a fényképezés. Nem titkolt célunk ugyanakkor a fiatalokat hozzásegítése a pályaválasztáshoz, hogy a későbbiekben akár a fotózás területén helyezkedjenek el.

Megnézem

2015

A küldetés: véradás!

Véradás a Magyar Vöröskereszt szervezésével

A piros pólós CEWE-csapat ezúttal a Magyar Vöröskereszt véradásán került bevetésre, ám nemcsak résztvevői, hanem támogató is voltunk az eseménynek. A Duna Plazába szervezett véradó eseményen az önkéntes véradókat egy-egy saját fotóval ellátott szívgömbre-, valamint 30%-os kedvezményre jogosító CEWE kuponnal ajándékoztuk meg. Az eredmény: összesen 87 véradó, amely majdnem 50%-al több, mint az átlagos létszám a hasonló eseményeken! Köszönjük mindenkinek, aki csatlakozott hozzánk ebben a küldetésben!

Megnézem

Hegedűszóval a gyógyulásért, képekkel a vidámságért

Dr. Bátorfi István gyermekorvos - hegedűszóval a gyógyulásért

Dr. Bátorfi István a IV. kerület ismert gyermekorvosa, aki arról nevezetes, hogy nem csupán jótanáccsal és ha szükséges gyógyszerrel látja el kis betegeit, hanem hegedűszóval is várja őket. Hétköznapi misztérium ez, amely jólesik mind a doktor úrnak, mind a pácienseknek, megnyugtatja, kisimítja a lelkeket. Legnagyobb örömünkre a CEWE készíthette el azokat az óriási fotómontázsokat, melyek a rendelő falát díszítik, megörökítve az ezernyi zenés pillanatot a doktorbácsi és a gyermekek között.

Megnézem

Folytatódik a kertszépítés a Pető Intézetben

Adok Kapok napok

Megemelt, a mozgáskorlátozott gyermekek részére is elérhető, használható virágágyások kerültek kihelyezésre a tavasz folyamán a Pető Intézet kertjében a CEWE támogatásával és közbenjárásával. Aztán nem sokkal később virágba is borultak a hatalmas ládák, köszönhetően az itt tanuló gyerekek és dolgozóink szorgalmas, közös tevékenységének. Az élménynap most is rengeteg vidámságot, szép pillanatot tartogatott számunkra, amelyeket megörökítettünk, és CEWE FOTÓKÖNYV formájába öntve meg is ajándékoztuk fiatal barátainkat és szüleiket velük.

Megnézem

Szponzorációk

  • Autizmus világnapja - az Abigél Közhasznú Egyesület ez alkalomból rendezett fotópályázatát támogattuk CEWE nyereménykuponokkal
  • Öcsödi játszótérért bál - nyeremény felajánlása a tombola alkalmával
  • Vámosújfalui Általános Iskola - Horgászverseny nyeremény felajánlása
  • Pécs-Gyárvárosi Római Katolikus plébánia - Farsangi tombolához CEWE FOTÓKÖNYV kupon nyeremény felajánlása
  • 70.sz. Széchenyi István Cserkészcsapat - Farsangi tombolához CEWE FOTÓKÖNYV kupon nyeremény felajánlása

2014

Félmillió forint vevőinkkel a Heim Pál kórháznak

Véradás a Magyar Vöröskereszt szervezésével

Az elmúlt hónapokban minden CEWE FOTÓKÖNYV vásárlása után 100 forintot tettünk félre a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai gyermekfogászatának. Az így összegyűlt 500 000 forint adomány személyes átadása megerősített minket abban, hogy a legjobb helyre került a segítség. Hiszen többek között itt tudják ellátni a fogyatékkal élő gyermekek altatásban végzett fogászati műtéteit is, amihez nagy szükség van a hiányzó, elhasználódó eszközök pótlására. Köszönjük megrendelőinknek, hogy velünk tartottak a jó ügy támogatásában!

Megnézem

Adományozás és élménynap a Pető Intézetben

Dr. Bátorfi István gyermekorvos - hegedűszóval a gyógyulásért

A Pető Intézetben a gyermekek egy része beszédproblémákkal küzd, számukra óriási segítség a tanulásban, a tanórákon való aktív részvételben, ha az erre fejlesztett számítógépes programok segítségével fejezhetik ki magukat. Ennek támogatására a CEWE 900 000 forint értékben tabletcsomagot adományozott az intézetnek, melynek átadására egy vidám és dolgos élménynap lezárásaként került sor. A CEWE dolgozók ugyanis előbb még a gyerekekkel madáreleséget és madáretetőt készítettek, amelyeket együtt helyeztek ki a kertben. Fantasztikus nap volt fantasztikus kis emberekkel, Pető Intézet, még visszatérünk!

Megnézem